Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Την Κυριακή 3 Μαρτίου θα πάμε(επιτέλους) βόλτα  :banana:
Ο καιρός δείχνει ότι θα είναι καλός

Για ρίξτε ιδέες για το που να πάμε  :wavee:
2
Ανοίγει αυτό το νήμα ώστε να συζητάμε για το που και πότε θα πηγαίνουμε τις επόμενες βόλτες μας

Στόχος είναι να προγραμματίζουμε νωρίτερα τις βόλτες μας(1 με 2 εβδομάδες) ώστε να υπάρχει ο χρόνος να προετοιμαστούμε και να τακτοποιήσουμε τις υποχρεώσεις μας, ώστε να είμαστε ελεύθεροι

Στόχος είναι να υπάρχουν 1 με 2 βόλτες τον μήνα που θα είναι προγραμματισμένες πριν από αρκετό χρονικό διάστημα ώστε ο καθένας να μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό του

Φυσικά παραμένουν και οι έκτακτες βόλτες που βγαίνουν στον καφέ της Τετάρτης ή ακόμα και την τελευταία στιγμή ύστερα από προτάσεις φίλων, που θα ανακοινώνονται έστω και την τελευταία στιγμή και μπορεί να έρθει όποιος θέλει

Φυσικά αυτό το νήμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συζητήσεις και από τα παιδιά από τον Βορρά αλλά και από τα παιδιά από την Λάρισα και τα Τρίκαλα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα, και κάποιος από πιο μακριά, αν θέλει και μπορεί, να συμμετάσχει 

ΥΓ1. Η τελική ανακοίνωση της βόλτας αλλά και οι λεπτομέρειες της, θα αναρτώνται όπως πάντα στην υποενότητα "σύντομες εξορμήσεις"
 
ΥΓ2. σε περίπτωση που η ημερομηνία για προγραμματισμένη βόλτα σκοντάφτει σε κακό καιρό, η βόλτα θα μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα
3
Αυτή τη βδομάδα σελληνιάστηκα!Με τέτοιες συνεχόμενες φανταστικές μέρες ήταν αναμενόμενο!Ακόμα μια μεσημεριανή εξόρμηση στην Αρκαδία αυτή τη φορά.

Μόνο απο παλιά εθνική φυσικά.Χάρτης διαδρομής:

Μικρή στάση στην αρχαία Νεμέα!

Όρος Ολίγυρτος

Άφιξη στο γραφικό Βαλτεσινίκο.

3km έξω απο το Βαλτεσινίκο προς Ολομάδες υπάρχει μια μονή μέσα σε ένα φαράγγι,χτισμένη μέσα στο βράχο


εδώ το φαράγγι του Καψάλη

Εδώ άφησα το μηχανάκι και συνέχισα με τα πόδια

Λίγα μέτρα μετά το μοναστήρι αποκαλύπτεται.Φανταστική τοποθεσία!

Κτίστηκε γύρω στα 1500-1550, εποχή φυγής προς το μοναχισμό.Κάηκε μερικά χρόνια μετά ,το 1826 από τον Ιμπραήμ.  Η επίσημη διάλυσή του έγινε το 1833.Λόγω της δυσπρόσιτης θέσης του, αποτέλεσε οχυρό και καταφύγιο των αγωνιστών και των κατοίκων.

Το μοναστήρι είναι συνδεδεμένο με ένα αξιόλογο επεισόδιο κατά την Επανάσταση. Το Σεπτέμβριο του 1826 κατέφυγαν εκεί εκατοντάδες γυναικόπαιδα και λίγοι αγωνιστές από το Βαλτεσινίκο για να σωθούν από την επιδρομή του στρατεύματος του Ιμπραήμ. Προΐστατο ο ίδιος ο Ιμπραήμ που εισέβαλε στο χωριό για να εκδικηθεί το φόνο του ανιψιού του, του Μπεόπουλου, από επαναστάτες κοντά στο Αγριδάκι.

 Οι Τούρκοι επέδραμαν κατά του μοναστηριού μετά από προδοσία. Οι έγκλειστοι όμως αμύνθηκαν γενναία προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες. Μάλιστα απέκρουσαν την απόπειρα των πολιορκητών να εισβάλουν από τρύπα  που αποκάλυψαν  στην οροφή του σπηλαίου, πάλι μετά από προδοσία.

Στη συνέχεια κατόρθωσαν να απομονώσουν  με βρεμένες λινάτσες τη φωτιά που έβαλαν οι Τούρκοι, οι οποίοι  έριξαν από την τρύπα αναμμένα ξύλα. Αποτέλεσμα ήταν να καεί ένα μέρος του μοναστηριού. Μετά από τρεις μέρες πάντως οι Τούρκοι έλυσαν την πολιορκία λόγω απωλειών αλλά και της σπουδής τους να αποχωρήσουν προς την Πάτρα. Και σήμερα ακόμα βρίσκει κανείς στην μεγάλη σπηλιά μετά τον εξώστη καμένα σπυριά σιταριού. Επίσης, φαίνεται ακόμα ο ογκόλιθος που έριξαν οι Τούρκοι από την τρύπα, ο οποίος και σκάλωσε ανάμεσα στους βράχους. Επέστρεψα απο Ολομάδες και έκανα μια πολύ ωραία χωματινη διαδρομή μέχρι το Δρακοβούνι.

Μια φωτό επιστρέφοντας με τη δύση του ηλίου πάνω απο την Σκοτεινή.Διακρίνεται το όρος Αρτεμίσιο εκεί που πέφτει ο ήλιος και ο Ολίγυρτος στα δεξιά μας.Πάντα όρθιοι! :ncclub:
4
Άκη δεν έχεις δίκιο, τα προσέχω πολύ τα μηχανάκια μου. Πρέπει να σού πω όμως στο ΑΧ μού έχει σπάσει η βελόνα τού στροφομέτρου και επίσης οτι το transalp κρεμάει πριν φτάσει καλά-καλά στις 11000rpm. Με τη φωτό που ανέβασες ησύχασα οτι πράγματι οδηγάω χαλαρά. Νάσαι καλά φίλε μου !!!
5
   Ένα άγνωστο σπήλαιο δίπλα μας,στο βουνό της Πεντέλης,πολύ κοντά στο ιερό του Διονύσου.Δυστυχώς δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό απο αρχαίους  ιστορικούς.Είναι δεδομένο όμως πως ήταν τόπος λατρείας και αυτο μαρτυρούν τα λαξευτά σκαλοπάτια στην είσοδό του, τα οποία οδηγούν στον κυρίως θάλαμο.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια εντυπωσιακή τοποθεσία η οποία είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί χωρίς gps


Στο βάθος αριστερά βρίσκεται το σπήλαιο.Τα πουρνάρια δυσκολεύουν τη ζωή του περιηγητή.

Εδώ το σπήλαιο.Αποκαλύπτεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή

εντυπωσιακοί γεωλογικοί σχηματισμοί

τα λαξευτά σκαλοπάτια

Υπάρχει πολύ ψωμί στην Πεντέλη απο ότι φαίνεται


Πάντα όρθιοι!


6
Οι στροφές που ανεβάζει το μηχανάκι του Μάκη όταν ο Μάκης βλέπει χώμα :rofl: :rofl: :rofl:
7
Mάκη ωραίος ο μάγκας αλλά τι να μου πει το γατάκι ρε?


2014 Νοέμβρης.Γύρισα με το R1 απο Αρτοτίνα μέχρι Γαρδίκι νομίζοντας οτι έχει άσφαλτο! :rofl: :rofl: :rofl:


με γόμες,ολόσωμη δερμάτινη,ομίχλη και σούρουπο προς νύχτα μέσα σε λάσπες :pariner:τι μου θύμισες!Ηρωϊκές στιγμές! :flag3:
8
Τόξερα εγώ οτι είναι θέμα χρόνου. Η εμπειρία πλησιάζει.
:rofl: :rofl: :rofl:
9
Τόξερα εγώ οτι είναι θέμα χρόνου. Η εμπειρία πλησιάζει.
10
Φανταστική θέα εκεί πάνω, δεν έχω πάει ποτέ. Επίσης πρέπει να σού πω οτι σε όλη την enduro off-road ζωή μου μία μόνο φορά είχα κολλήσει και χρειάστηκα εξωτερική βοήθεια για να ξεκολλήσω: στο Καλλίδρομο! Θα τα πούμε αυτά σε καμιά συνάντηση να γελάσουμε με την καρδιά μας.
Έτσι που σε βλέπω νομίζω πρέπει να βρεις χωμάτινα λάστιχα και να βάλεις ψηλό φτερό να σπάσεις κάθε ρεκόρ NC. Εννοείται θα βάλω κι εγώ ψηλό φτερό μη μείνω πίσω από στρητάδικο στις λάσπες και πάθω κανα έμφραγμα.
Κράτα συντεταγμένες για όταν ξεράνει να πάμε ΚΑΙ εκεί.
Τέλος θέλω να συμπληρώσω: η λάσπη δε "λερώνει", απλά "ομορφαίνει"  :rofl: :rofl: :rofl:

Στηρίξου πάνω μου αν ψάχνεσαι για υπέροχες εμφανίσεις...


Ω τι σύμπτωση!Καλλίδρομο είναι και εκεί που πήγα! :rofl: :rofl: :rofl:


Εντάξει τώρα που ζεσταίνει και ξεκινάνε οι υπερβατικές εξορμήσεις δεν είμαι για χωμάτινο λάστιχο.Οταν χειμωνιάσει παλι λέω να δοκιμάσω έναν συνδυασμό pirelli MT60 μπροστα(μικρό τακούνι) και κάποιο πιο τακουνάτο πίσω τύπου anakee wild,TKC80 σε διάσταση 150-70-17 που μου κάθεται κουτί.Eτσι για να δω πόσα λίγα km μπορώ να βγάλω με λάστιχα μωρε, για την εμπειρία! :ncclub:
Pages: [1] 2 3 ... 10