Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
2
Θα πάμε μια μικρή αλλά όμορφη βολτίτσα την Κυριακή 22/10 στο Πόρτο Γερμενό για καφέ!
Το ραντεβού μας είναι στο γνωστό Περίπτερο, στο Χαϊδάρι, κατά τις 09:45 με μίζα στις 10:00
https://goo.gl/maps/Tc9AsrvR44UwHRgRA

Σας περιμένουμε Όλους!!
3
Ωραίος και ο Τόμαρος αλλά και η βόλτα στη Δυτική Ελλάδα. Όντως στην πιό ξερή περίοδο τού χρόνου και με αρκετή ζέστη για αναβάσεις. Αυτά τα βραχώδη που είδα ήταν το καλύτερο.
Δίπλα στο Λούρο και πάλι δεν έφαγες πέστροφα!
Ωραία η αύρα και στη Δωδώνη
Συμφωνώ για την Αμφιλοχία, συχνά κατεβαίνω κοντά στη δύση τού ήλιου την κατηφόρα μετά τα στροφιλίκια και χαλαρώνω με τον πολύ ωραίο φωτισμό αισθανόμενος κάπου εκεί το τέλος τής βόλτας - μετά ο δρόμος είναι πολύ πιό μονότονος προς Αθήνα.

Την παλιά εποχή προ GPS δεν είχα καμία δυσκολία να βρίσκω την κορφή με τους χάρτες τής γεωγραφικής υπηρεσίας στρατού (χρωματιστές υψομετρικές και μικρή κλίμακα) συν πυξίδα και αλτίμετρο. Εκεί που τον έπινες ήταν όταν πλάκωνε ομίχλη, έντονη βροχή, χιόνι, βράδιαζε κλπ οπότε καλύτερα να έμενες εκεί που ήσουνα γιατί αλλιώς έχανες την αναφορά σου.
Άλλο πακέτο ήταν αν είχες αφήσει το μηχανάκι σε δασωμένο μέρος. Κατεβαίνοντας ήταν πολύ δύσκολο να βρεις το σημείο με μεγάλη ακρίβεια. Πιό παλιά δεν είχα ούτε αλτίμετρο - εκεί να δεις γέλιο ψάχνοντας για το μηχανάκι.....

Τι μού θύμισες! το πρώτο μου αλτίμετρο ήταν με βελόνα και δύσκολα διάβαζες 50m διαφορά (αν θυμάμει όλη η κλίμακα ήταν εύρους 4000m) Μηδένιζες στρέφοντας το εξωτερικό δαχτυλίδι και μετά πρόσεχες όλη τη διαδρομή μην το κουνήσεις ούτε χιλιοστό!!!

Ήδη άρχισα να ετοιμάζω το μηχανάκι για δυνατές εξορμήσεις, σύντομα θα κάνουμε σχέδια :eat:

Πάντα τέτοια!!

4
Μας άνοιξες την όρεξη
Περιμένουμε τα καλά!!!
6
Ελαστικά / Re: Bridgestone ADVENTURECROSS SCRAMBLER AX41S
« Last post by greco on September 17, 2019, 08:54:04 PM »
Έχω μείνει πολυ ευχαριστημένος αν και είναι φρέσκα ακόμα τα λάστιχα, δεν έχω πάει και τόσο χώμα αλλά 2-3 χιλιόμετρα σε κακό χωματόδρομο στο βουνό τα έκανα άνετα.
Μαλακό ΝΑΙ και δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει το πέλμα, κράτημα ΝΑΙ και τέλος τρελαίνομαι για τον ήχο που κάνει στα 90-110χαω, ένα σφύριγμα λες και έχω τουρμπίνα στο μηχανάκι, που θέλω να κινούμαι σε αυτή την ταχύτητα για να τα ακούω.
7
Ελαστικά / Re: Bridgestone ADVENTURECROSS SCRAMBLER AX41S
« Last post by billy84 on September 17, 2019, 08:10:53 PM »
Καλησπέρα σε όλους.Μετά απο 2 λιωμένα μπροστινά Pirelli MT60rs σήμερα έβαλα ένα μπροστινό AX41s.Απο το pirelli ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος αλλά δυστυχώς δεν κάνει για τη χρήση που κάνω.Λιώνει πολύ σύντομα,μέχρι να λιώσει έχει απόλυτο κράτημα σε όλες τις συνθήκες αλλά απο τα 7.000km έχει γίνει σχεδόν σλικ με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα 2.000km μέχρι το τέλος του να πηγαίνω πολύ προσεκτικά καθώς δεν έχει απομείνει πέλμα.

Δεν ξέρω ο φίλος Greco τι εντυπώσεις έχει μέχρι σήμερα.Προσωπικά το λάστιχο το βλέπω αρκετά μαλακό αλλά με πολύ περισσότερο πέλμα απο το MT60,συνεπώς θεωρητικά θα αντέχει περισσότερο.Θα το δούμε στην πράξη.

Ο λόγος που επέλεξα το συγκεκριμένο ελαστικό είναι επειδή έχει σχεδιαστεί και για ήπιο χώμα.Ενας αρκετά αξιόπιστος οδηγός που κάνει τεστ διάφορα λάστιχα σε πραγματικές συνθήκες ψιλοενθουσιάστηκε με τη συμπεριφορά του στο δρόμο αλλά και στον χωματόδρομο.Εννοείται για την κατηγορία του όχι οτι θα πάει όπως με ένα τακουνάτο.Επίσης εννοείται ότι ίσως παίρνει και κάποια προμήθεια για να πει κανα καλό λόγο παραπάνω,δεν ήρθαμε σήμερα στη Γη.Σε γενικές γραμμές όμως και το βίντεο που δείχνει τη μπροστινή ρόδα βοηθάει σε κάποια συμπεράσματα.

Εδώ το review για όποιον δε βαριέται Σύντομα θα τοποθετηθώ και εγώ επι του θέματος όταν θα δοκιμαστεί στην πράξη. :lke:
8
Άλλη μια υπερβατική εξόρμηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και συνδυάστηκε με αρκετή ιστορία.Όσες φορές ανέβαινα για κάποιο άλλο βουνό στα σύνορα,πριν τα Ιωάννινα στα αριστερά ,πάντα μου κέντριζε το ενδιαφέρον ένα μυτερό βουνό(απο συγκεκριμένη οπτική γωνία) που έστεκε μόνο του, περήφανο.Με τράβαγε σα μαγνήτης να το ανέβω όπως τραβάει και τα σύννεφα πάνω του με τον ίδιο τρόπο.Παρόλο που είναι χαμηλότερο απο 2.000m δεν έχει καμία σημασία,άλλωστε είναι μόλις 26 μέτρα χαμηλότερο απο 2km και όπως θυμάστε,υπάρχουν χαμηλά βουνά τα οποία είναι δυσκολότερα απο όλα τα υπόλοιπα που είναι πολύ ψηλότερα.

Χάρτης διαδρομής


1η στάση στις πηγές του ποταμού Λούρου.Ενας μικρός επίγειος παράδεισος.
Απο τις πηγές στόχος ήταν το χωριό Τσερίτσανα ή Πλατανιά απο αρκετά ζόρικη διαδρομή.


Τα Τσερίτσανα λοιπόν βρίσκονται στους πρόποδες του Τόμαρου.Απο εκεί ένας δύσβατος χωματόδρομος με οδήγησε στα ψηλότερα διαμερίσματα του βουνού.Και τα 2 μου λάστιχα είχαν γίνει σλικ οπότε ο ρυθμός ήταν πολύ προσεκτικός.Η διαδρομή βέβαια όπως πάντα φανταστική...


Εδώ άφησα το μηχανάκι και συνέχισα με τα πόδια.400 μέτρα υψομετρικής διαφοράς απο την κορυφή χωρίς μονοπάτι.Καθόλου εύκολο ειδικά την ώρα που έφτασα με τον ήλιο ντάλα


Ανάβαση σε υψηλή κλίση
Ανεβαίνοντας η θέα μαγεύει ακόμα περισσότερο.Διακρίνεται ο χωματόδρομος που ήρθα

το τεραίν μέχρι στιγμής έχει κλίση μεγάλη αλλά μόνο σε αλπικά λιβάδια.Στόχος μου να ανέβω αυτο το μικρό λούκι και να δω μετά πως θα πορευτώ.

Μόλις ανεβηκα το λούκι το τοπίο αλλάζει άρδην σε βραχώδες.Οι πέτρες φάινονται μικρές στη φωτό αλλά είναι βράχοι στους οποίους ανεβαίνεις με χέρια πόδια
Ανεβαίνοντας μου φαίνεται πως διακρίνω την κορυφή.Με προσεκτικότερη ματιά όμως στον χάρτη έχω κάνει ελαφρώς λανθασμένη εκτίμηση και πρέπει να κινηθώ δεξιότερα.Φανταστείτε πριν χρόνια χωρις GPS πόσο εύκολο θα ήταν να ταλαιπωρηθείς για να βρεις την πραγματική κορυφή αφού θα είχες πρώτα σκαρφαλώσει οποιοδήποτε ύψωμα σου φαίνόταν για κορυφή.Πολύ σημαντική βοήθεια το στίγμα σου(και της κορυφής) στο χάρτη,ίσως οτι πολυτιμότερο έχεις εκει στα ψηλά,μαζί με το νερό.

Με αρκετές τραβέρσες διακρίνω τον ορεινό όγκο της κορυφής


Εδώ έχει ένα μικρό λούκι αλλά είναι μάλλον αδιάβατο

Κορυφή του Τόμαρου στα 1974m και το διαλυμένο τριγωνομετρικό κολωνάκι

Όντως όπως υποψιαζόμουν η μια πλευρά του Τόμαρου δείχνει απροσπέλαστη

Προς Πάργα

Αριστερά μας η λίμνη των Ιωαννίνων και πίσω το Μιτσικέλι
Κατάβαση προς το μηχανάκι


Αλλη μια φωτό με φόντο τον Τόμαρο κατεβαίνοντας

Στάση σε μια πηγή στα Τσερίτσανα


Είχε περισσέψει χρόνος και κατευθύνθηκα προς έναν απο τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας,τη Δωδώνη


Στη Δωδώνη υπάρχει το μεγαλύτερο αρχαίο θέατρο στην Ελλάδα το οποίο είχε καταστραφεί αρχικά απο τους Ρωμαίους  το 167 π.Χ, αλλά ανοικοδομήθηκε πάλι από τον Ρωμαίο Αύγουστο μόλις το 31, μετά τη νίκη του στο Άκτιο, ο οποίος και μετέτρεψε και το θέατρο σε αρέναΝαός του Δία

Το αρχαιότερο μαντείο στην Ελλάδα,ακόμη και απο των Δελφών.Απο τη Δωδώνη μέσω πολύ όμορφης διαδρομής έφτασα στο Χάνι Τερόβου.Απο αυτή τη μεριά ο Τόμαρος είναι αρκετά ''πράσινος''


Μικρή στάση στην αγαπημένη Αμφιλοχία.Έχει κάτι το ιδιαίτερο αυτή η πόλη που μου αρέσει.


Ιδιαίτερη εξόρμηση που συνδύασε πολλά και διαφορετικά πράγματα.Το NC έκανε 50.000km σε έναν χρόνο και συνεχίζει να εκπλήσσει όσους παρακολουθούν τη σκληρή χρήση που υφίσταται.Απροβλημάτιστο,ακούραστο και ίσως αν είχε μιλιά να με κορόιδευε κιόλας που θεωρώ οτι το ζορίζω κιόλας.  :rofl:Πάντα όρθιοι! :lke:
9
Εννοείτε μέσα.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Κατά τις 9.15 στο γνωστό σημείο στον Ισθμό Δημήτρη
10
Εννοείτε μέσα.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Pages: [1] 2 3 ... 10